NJEGA BAZENSKE VODE

Današnji tempo života našim klijentima ne ostavlja mnogo vremena za brigu o održavanju bazena ( čišćenje, kontrola rada opreme, kontrola kvalitete vode. ). Onečišćenje vode nije jedini problem. Veći problem su kvarovi na opremi koji nastaju kao posljedica lošeg održavanja.

Kako bi voda u bazenu zadovoljila zakonom propisane uvjete, uz filtraciju, voda se treba i kemijski tretirati. Sama cirkulacija bazena sa pumpama i filterima nije dovoljna da bi kvaliteta vode bila dobra. Kemijski tretman vode je moguć na dva načina: automatski ili ručno.

Koristimo razne proizvode za ručni kemijski tretman bazenske vode kao što su klor u tabletama, klor u granulama, multifunkcijske tablete, algicid, flokulant, pH minus granulat, pH plus granulat…

pH vrijednost vode u bazenu treba biti u intervalu 7,0 do 7,4.

Voda u bazenu se treba redovito kontrolirati, da ne bi došlo do zamućenja, poremećaja pH i klora. Mnogi se vlasnici bazena zbog nedostatka vremena, jednostavnosti uporabe ili nekog drugog razloga odlučuju za automatsku dezinfekciju vode. Iz tih se razloga u strojarnicu bazena mogu postaviti različiti uređaji, koji će automatski mjeriti kvalitetu vode i upravljati dozirnim crpkama, koje u bazen doziraju potrebne količine sredstava za njegu vode. Pomoću takvih uređaja može se mjeriti količina slobodnog klora, redox signala i pH (kiselost) vode.

Koristimo razne vrste uređaja za automatsku dezinfekciju vode ( elektroliza- tretman bazenske vode pomoću soli; UV Blue Lagoon – dezinfekcija vode pomoću iona bakra i UV lampe, automatska regulacija pH i klora… )